A Szolgáltató Város
2019. szeptember 4. Több blog
VADVIRÁGOS PIKNIK - Le a cipővel, éljen a mezítláb!
Miért hagyjuk megnőni egyes zöldfelületeken a füvet? Mi lesz az allergiásokkal? Mi lesz, ha elszaporodnak a kullancsok? Egyáltalán mire jó ez az egész?

Most mindenre választ kapsz! Gyere, piknikezz velünk és a gyerekeket se hagyd otthon!

Vadvirágos Piknik néven, szeptember 13-án, pénteken egész napos rendezvényt szervezünk a Kálvin Parkban, 8.00-tól 18.00 óráig.

A rendezvény célja a Fenntartható életvitel népszerűsítése, melynek mostani fókuszában a Haszkovó lakótelepen sikeresen bevezetett fenntartható gyepgazdálkodás - közismertebb nevén a Vadvirágos Veszprém projekt – áll.

A rendezvényen számos program mellett ökológus szakemberek válaszolnak a kérdésekre, – korlátlan a kérdezz-felelek a természetes gyepgazdálkodás előnyeiről és hátrányairól.

Lesznek vezetett túrák a vadvirágos réteken és a Berkenye tanösvényen, inspirációk gyűjthetők balkonkertészeti témában, tanácsokat adunk a helyes komposztálási technikákra vonatkozóan.

A rendezvényről a gyermekek sem hiányozhatnak! Fűnyíró traktor lovaglás, lepkereptetés, méz- és lekvárkóstolás, szoknyafestés, fűből-fából kézműveskedés és számtalan színes program vár rájuk.

Az elemózsiás batyu és a kockás pléd kötelező! J