Nemzetközi konyhakerti világnap
„A világnap célja, a bio konyhakertészkedés társadalomban, egészségmegőrzésben és vendéglátásban betöltött pozitív szerepének hangsúlyozása. Egyfajta figyelemfelhívás a helyi élelmiszerek fogyasztásának előnyeire és az emberek motiválása arra, hogy fedezzék fel saját régiójuk élelmiszertermesztési lehetőségeit. Emellett fontos a közösségi szellem építése helyi és nemzetközi szinten is, az általános kertészkedési, főzési és fogyasztási tapasztalatokkal kapcsolatban.”
„Mindennek az alapja a forgatás nélküli művelés és a mulcsozás. Ezeket egészíti ki a permakultúrás kertészet, aminek lényege, hogy nem monokultúrákat és sorokat hozunk létre, hanem úgy társítjuk a növényeket, hogy azok egymásra is kedvező hatást gyakoroljanak. A legfontosabb, hogy a mélymulcsos kertészet nem hagyja szabadon a talajfelszínt, megtartja a vizet és az összes, a kertben keletkező zöldhulladékot feldolgozza. Ezzel megújítja a talajt, nem termel szemetet, és nem égeti el feleslegesen a szerves anyagot.” - idézi egy írás az ökológus szavait.
Aki komolyan veszi a konyhakerti gazdálkodást érdemes elmélyednie Gyulai István módszereiben, melyről részletes információkat számos portálon talál. Íme néhány kedvcsináló, ízelítő a módszereiből:
https://humusz.hu/sites/default/files/melymulcs.pdf
Amennyiben nem, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére ››