A Szolgáltató Város
2019. június 17. Több blog
A dúsvirágú balkon 7 titka
Még most sem késő vidám virágoskertet varázsolni a balkonokra. 

Érdemes követni kertészeink tanácsát, hiszen életet adhatunk a szürkeségnek és némi munkával, odafigyeléssel csodaszép látványban gyönyörködhetünk.

ü  Növényválasztás: Vásároljunk egészséges, életerős növényeket. Vegyük figyelembe erkélyünk tájolását (napos helyre fénykedvelő, szárazságtűrő, északi oldalra árnyéktűrő növényeket válasszunk).

ü  Balkonláda mérete: Minél nagyobb az edényünk, annál több virágföld és tápanyag jut egy-egy növény számára, ráadásul a nagyobb mennyiségű föld hosszabb ideig megtartja a vizet.

ü  Virágföld minősége: Laza szerkezetű, tápanyaggal dúsított balkonnövény-földet vásároljunk.

A dúsvirágú balkon 7 titka

ü  Növények sűrűsége: Ne zsúfoljuk össze a növényeket! Vegyük figyelembe az ültetéskor, hogy a megfelelően gondozott virágaink mérete többszörösére növekszik a nyár folyamán. A sűrűre ültetett növények hamar felélik a talaj tápanyagkészletét, kinövik a rendelkezésre álló helyet és elnyomják egymást.

ü  Öntözzük rendszeresen: Legalkalmasabb időpont erre a reggeli időszak, amikor még nem forrósodott át a balkonláda földje. Igazítsuk növényeink igényeihez az öntözést, ne várjuk meg, amíg kókadozni kezdenek. Azonban a megfelelő vízelvezetésre is figyeljünk, kevés növény szereti a pangó vizet.

ü  Tápanyag utánpótlás: A beültetett növények a virágföldben lévő tápanyagot néhány hét alatt felélik, ezért fontos, hogy ezt követően 1-2 hetente pótoljuk azt. Ennek egyszerű módja az öntözővízhez adott tápoldattal való locsolás.

ü  Virágzás támogatása: Az elnyílott virágok eltávolításával új virágok fejlesztésére serkenthetjük növényeinket.

A dúsvirágú balkon 7 titka

 

Fotó: pixabay.com