A Szolgáltató Város
2019. június 6. Több blog
„Mit tegyek, ha nem fér a kukába a szemét?”
Ne tedd a hulladékgyűjtő szigetek mellé a többlethulladékot! 

A szigeteken lévő gyűjtőedények kizárólag a rajtuk lévő matricán található hulladékok gyűjtésére alkalmasak. Az odacipelt ágybetét, bútordarab lomhulladék, a sitt és egyéb lakásfelújításból származó törmelék építési hulladék.

Amikor zöldhulladékgyűjtési akció van, csak és kizárólag az akció ideje alatt, az előre meghirdetett időpontokban kerülhet a közterületre a zöldhulladék. Nem jó hozzáállás, a „Majd úgyis elviszik!”, hiszen ez illegális hulladékelhelyezésnek minősül és büntetendő. Másrészt a kupacokat a szél megtépázza, az eső megáztatja és csúfítja a városképet ez a rendezetlenség.

„Mit tegyek, ha nem fér a kukába a szemét?”

Ha bizonytalan vagy az egyes hulladékfajták elhelyezését illetően, akkor könnyedén tájékozódhatsz a hulladékkisokosból.

A Kistó utca 8. szám alatt működő hulladékudvar méltán népszerű a veszprémiek körében. Összesen huszonkét féle hulladék helyezhető el itt a nyitva tartási időben, magánszemélyeknek térítésmentesen.

„Mit tegyek, ha nem fér a kukába a szemét?”
Ha valaki nem akar a házhoz menő lomtalanításban részt venni vagy veszélyes hulladéka van, esetleg zöldhulladéka halmozódott fel javasoljuk, keresse fel a Kistó utcai telephelyet. A nyitva tartási időről és a leadható hulladékokról bővebben itt olvasható tájékoztatás: http://www.vhkn.hu/Szolgaltatasok/Hulladekgyujto-udvar

Óvjuk meg Veszprém közterületeit! Csak közösen tehetünk azért, hogy megvédjük városunk tisztaságát.