A Szolgáltató Város
2019. május 31. Több blog
Hogyan történik a fűtési hődíj elszámolása?
Minden évben felmerül a kérdés, mikor, miért akkor és miért úgy számoljuk el a hődíjat a távfűtéses lakások esetében.

A 2018/2019. fűtési időszak hődíjelszámolása május 31-i fordulónappal történik.

Amennyiben a fűtési hődíj elszámolása légtérfogat-arányosan történik, akkor a július havi számlában küldjük meg az elszámolást.

Ha költségmegosztók mérési eredménye alapján kell megállapítani a díjat, akkor a leolvasással, kiértékeléssel a társasház/lakásszövetkezet bíz meg egy vállalkozót. A fűtési költségmegosztás végeredményét a közös képviselő/szövetkezeti elnök által aláírt adatok beérkezésétől számított 60 napon belül a „VKSZ” Zrt. elszámoló számlát készít.

A feldolgozás a nyári időszakban folyamatosan történik, a meghatározott 60 napnál többnyire rövidebb átfutási idővel az elszámoló számlák elkészülnek és általában minden évben augusztus, szeptember, október hónapokban érkezik a postaládákba.

Ezt követően a számlán megjelölt fizetési határidőig kell teljesíteni a visszautalás/terhelés összegét.

Fentiek alapján látható, hogy nem csak és kizárólag a közszolgáltatón múlik, mikor kerül egy esetleges visszatérítés az ügyfél számlájára.

Ha a tulajdonosi közösség költségmegosztók alkalmazásáról döntött, akkor a költségosztók adatainak leolvasásával, az adatok kiértékelésével, a korrekciós tényezőkkel kapcsolatos észrevételekkel kapcsolatban a tulajdonosi közösség képviselőjéhez kell, hogy forduljon a fogyasztó. A Szolgáltató a tulajdonosi közösség képviselője által átadott, az egyes lakásokra osztott hőmennyiség (GJ) adatok alapján készíti el az elszámoló számlát.

További részletes információkért kérje kollégáink segítségét az Ügyfélszolgálati Irodában, a Haszkovó u. 11/A szám alatt.

Hogyan történik a fűtési hődíj elszámolása?