A Szolgáltató Város
2019. április 9. Több blog
Tudományos alapokon a városi parkgondozás
A parkgondozási feladatok már régen nem „csak”a fű lenyírását, a gazolást és virágok ültetését jelentik.

Ennél sokkal tudatosabb tervezés előzi meg minden egyes városi zöldfelület gondozását. Kertészeink például minden esetben ültetési terv szerint dolgoznak, ennek elkészítését pedig gondos munka előzi meg. Ugyanis az a célunk, hogy ne csupán dekoratív, de természetközeli is legyen egy zöldfelület, azaz igazodjon a környezeti-, talaj- és éghajlati viszonyokhoz. Másik fontos törekvésünk, hogy hozzájáruljunk a város biológiai sokféleségének növekedéséhez. Ennek érdekében létesítettünk ún. biodiverz évelőágyásokat több ponton is a városban.
Tudományos alapokon a városi parkgondozás

Ezeknek a kiültetéseknek a fentieken túl az a különlegessége, hogy hónapról hónapra és évről évre is nagy változatosságot mutatnak az egyes növények tulajdonságának, virágzási idejének és a környezeti viszonyok változásának köszönhetően.

Érdemes nyomon követni az ágyások látványos dinamikáját a Jutasi út – Aulich utcai körforgalomban, a Kálvin János parkban, a Budapest út mentén és a Cholnoky utca melletti zöldsávban, hiszen látványuk városszerte megunhatatlan.

Tudományos alapokon a városi parkgondozás