A Szolgáltató Város
2019. január 23. Több blog
Gondold át a suliban!
Lezárult egy fejezet, véget ért a középiskolásoknak szóló program!

A tanév elején, - az óvodák és az általános iskolák után - új utakat jelöltünk ki környezeti nevelési programunkkal, ezúttal a középiskolások világába kirándultunk.

Azt próbáltuk feltérképezni mi az a téma, mi lehet az a prezentációs módszer, amivel őket is megszólíthatjuk. Sejtettük, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Nehéz volt mobilizálni a fiatalokat, számukra is kreatív módon tálalni az információkat, egyáltalán olyan ismereteket átadni, melyeket ők maguk is hasznosnak tartanak. Partnereket kerestünk (Kör Alapítvány, BIRS OTI Magyarország, Balaton-felvidéki Nemzeti Park) és megjelentünk iskolai projekt napon, pályaorientációs napon és csak úgy, tantárgyi kertbe ágyazva.

Gondold át a suliban!

Arra adtunk választ, hogy a diákok most tanult szakmájuk gyakorlása során milyen hulladékokkal találkozhatnak majd, azokkal mi lesz a teendőjük, igyekeztünk felelősséget ébreszteni bennük.

Gondold át a suliban!
Voltunk a Táncsicsban, a Jendrassikban, az Ipariban változatos érdeklődésű és eltérő korú fiatalok között.
Gondold át a suliban!
Több száz fiatal számára vált ismerőssé a hulladékpiramis fogalma, több százan tudják már, mi az a hulladékfajta, ami nem keveredhet a kommunális hulladék közé, több százan értették meg a nemzeti parkokban történő felelőtlen hulladéklerakások veszélyeit. Kezükbe vehették a reklám molinóból készülő designer táskát, a műanyag granulátumot, a hulladékból készült termékeket.
Gondold át a suliban!

Dobáltak bombát, palánkra kosárlabdát, szelfiztek a molinók mögött, mindent bevetettünk, hogy bármikor az életük során, ha ez a nap eszükbe jut, ne feledjék, hogy mielőtt cselekednek, gondolják át és ne csak a suliban!

Gondold át a suliban!