A Szolgáltató Város
2019. január 18. Több blog
Rácsfüggönyön innen és túl
Augusztus óta működik „extra” rendszer, a Bagolyvári Parkolóházban parkoló járművek védelme érdekében.

A rács minden nap 16.00 órakor ereszkedik le és reggelente 8.00 óráig marad így a behajtó és kihajtó kapunál. Továbbá a személyi kijárók is elektromosan működnek, a bejárati, a kijárati terminálnál és a 4. szinten a Vár Áruház melletti bejárónál.

Nem az autósok bosszantására gördül le a rácsfüggöny és igen, kicsit nehéz megszokni azt is, hogy ha nem visszük magunkkal a parkolójegyet vagy bérletet bizony se ki, se be nem juthatunk a személyi átjáróknál. Míg az autókat érzékeli a rácsfüggöny és felemelkedik, ha viszont gyalogosan közlekedünk, akkor ezt csak érvényes vonalkódos jeggyel vagy bérlettel tehetjük meg, mert a kapuk csak ezzel nyílnak.

Rácsfüggönyön innen és túl

Behajtásnál a sorompó és a rácsfüggöny felemelkedik. A kihajtásnál leeresztett rácsfüggöny esetén a gépjárművel közelíteni kell a kijárati rácshoz, hogy az érzékelő hurok bekapcsoljon és a rács emelkedni kezdjen. Ezután a kijárati terminálnál le kell olvastatni az automatánál kifizetett vonalkódos jegyet, vagy érvényes bérletet, kinyílik a sorompó és elhagyható a parkolóház.

A célunk az volt, hogy illetéktelenek ne járkáljanak a parkolóház területén, a parkoló járművek viszonylagos védettséget élvezzenek és megvédhessük a parkolóházban található eszközöket és járműveket a rongálásoktól.

Fontos, hogy a Bagolyvári Parkolóház a nap 24 órájában működik, akkor is, ha a rácsfüggöny le van eresztve. Ne tartsunk tőle, ez csupán egy biztonsági „szolgáltatás” a nagyobb védelem érekében!

Rácsfüggönyön innen és túl