A Szolgáltató Város
2018. november 1. Több blog
Fakivágás ésszerűen
Valóban szörnyű látvány, amikor megjelennek a gépek és dőlnek a fák egy utcahosszban. Ami addig árnyat adott, már nem áll ott, ami madárfészeknek adott otthont, már nem él.
De van, amikor ez elkerülhetetlen. Idővel a fák kiöregednek, megbetegednek. Ez látszik a „sebes” törzsükön, a balesetveszély elkerülése érdekében történt visszacsonkolások nyomain. Ekkor már nem díszei az utcának, a térnek, és időszerűvé válik a fasor megújítása. Ez történik majd október végén, november elején a Hunyadi utca Kisfaludy és Füredi utcák közötti szakaszán.
Fakivágás ésszerűen
Elöregedett díszcseresznye fák búcsúznak az utcától és helyükre 24 gömb hárs kerül. A pótlás csak az utca egyik oldalát érinti, mivel ültetésnél figyelemmel kell lenni arra, hogy idővel a fák lombkoronái ne boruljanak egymásba az út felett. A gömbhársak koronája könnyebben alakítható, mint a korábbi fafajé, így nem kell majd évek múltán sem ésszerűtlen csonkolásokat végezni rajtuk.
Fakivágás ésszerűen
Október végén megjelennek a munkagépek, fűrészek és tuskómarók a Hunyadi utcában, majd a közműbekötések és –nyomvonalak elkerülésével megkezdődik az ültető gödrök kiásása. Novemberben pedig megújul az utcakép, hiszen ifjú gömbhárs csemeték váltják az elöregedett díszcseresznyéket.
Ésszerűen újul meg az utca, gondos tervezés eredményeként!