A Szolgáltató Város
2017. február 16. Több blog
Darázs garázs, bogár kecó, rovarhotel
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy rovarhotel, … nem is egy, rögtön három, amit a veszprémi általános iskolások készítettek a bogaraknak, hogy zavartalanabbul teljenek a mindennapjaik, aztán, ahogy lenni szokott, valami az útjukba állt, de ők nem tántorodtak meg…, szóval folyt. köv.
 Az elsőt közösen helyeztük ki a Báthory Általános Iskola közelében az ötödikesekkel, a másik kettő sorsát is folyamatosan figyelemmel kísérték, hiszen rendszeresen látogatták, fotózták és feljegyzéseket készítettek a beköltöző fajok életéről. Aztán egyszer csak csend lett, helyette ilyen levelek érkeztek a gyerekektől:
 
„Ősszel meglátogattuk mindhárom helyszínre telepített rovarhotelt, szerettük volna megfigyelni a változást, azonban szomorú állapotot tapasztaltunk. A három rovarhotel közül kettő teljesen üres volt, a harmadik pedig eltűnt a helyszínről.”
 
„Az iskolánk mellett lévő hotelt is „kifosztották”, amit nagyon sajnálunk, hiszen nem értük el a célunkat, hogy biztonságos helyet biztosítsunk a rovaroknak, és ezzel minél több madarat vonzunk a közvetlen környezetünkbe.”
Pedig a báthorysok is úgy gondolták, hogy jó móka volt részt venni a készítésben és a kitelepítésben:
 
„A rovarok bennük menedékre, élőhelyre lelnek a városban, és így a madaraknak lesz táplálékuk. Ez a télen még fontosabb lett volna, amikor alig találnak maguknak élelmet az itthon maradó madaraink. Természetesen a mi kézügyességünk, tudásunk a természetről, élővilágról is gyarapodott, és persze jó élmény volt a közös munka is.”
 
Lili, Eszti, Vivi és a Báthory 5.a. tanulószobásai, ahogy Ti is mondtátok, nem adjuk fel, mert nekünk is „az a célunk, hogy biztonságos helyet biztosítsunk a rovaroknak, és ezzel minél több madarat vonzzunk a közvetlen környezetünkbe”. Újratervezünk, és ismét nekiállunk, ezúttal több tapasztalattal, mert nem rettenünk vissza a kudarctól.
Tavasszal találkozunk!