A Szolgáltató Város
2017. november 1. Több blog
Árvácska, az őszi kedvenc
Megkezdődött az árvácskák kiültetése, a kedves kis virágok üde színfoltjai a veszprémi zöldfelületeknek. 
A rengeteg színben előforduló árvácska nagyon hálás növény. Átvészeli a téli fagyokat és tavaszra gyönyörű virágszőnyeget képez. Talán nem is gondolnánk, hogy már a 19. században is előszeretettel ültették és már ekkor kísérletezgettek több fajtájának keresztezésével.

Árvácska, az őszi kedvenc
Itt Veszprémben az őszi ültetés során elsőként el kell távolítani az egynyári növényeket, hogy ágyások szabaduljanak fel. Majd gondos tervezést követően kerülnek a talajba ezek a színpompás növények. Mivel növekedése során bokrosodik 20 cm tőtávolságra érdemes ültetni, napos, félárnyékos helyre. Az árvácska kedveli a nedvességet, nem szabad földjét kiszáradni hagyni, ezért öntözéséről is folyamatosan gondoskodni kell.
Árvácska, az őszi kedvenc

Kertészeink ún. növénykiültetési terv alapján alakítják ki az ágyásokat és ültetik a növényeket, ügyelve a színharmóniára és a többi növénnyel képzett összhangra. Ez a munka körülbelül három hetet vesz igénybe, ez idő alatt 25 ezer tő árvácska és 11 ezer tulipánhagyma is kerül a földbe az általunk gondozott zöldfelületeken.

Jóleső érzés végigsétálni a városon és gyönyörködni abban, hogyan szépülnek parkjaink kertészeink keze nyomán…

Árvácska, az őszi kedvenc