A Szolgáltató Város
2017. október 4. Több blog
Veszprémben jár az ősz…
Hirtelen zúdult le több tonnányi falevél a közterületekre, az elmaradt vénasszonyok nyara siettette a levelek hullását.
Városszerte megkezdődött a lombok gyűjtése a közterületi zöldfelületekről. Kupacolás, zsákolás, elszállítás – így megy ez nap mint nap, amíg a falevél és a lomb kitart. Igyekszünk mindenhová eljutni, természetesen egyes helyszínekre, újra és újra visszamegyünk.
Bár a lebomló falevél tökéletes tápanyagforrás lenne a parkok talajának, de ez a nagy mennyiség, amit a szél majd jó eséllyel a járdákra, utakra is fúj, esővel keveredve vagy a reggeli harmattól csúszóssá válik. Gyakran okozzák éppen a falevelek a csapadékvíz elvezetők dugulását is, tehát az összegyűjtést nem lehet elkerülni.
Veszprémben jár az ősz…

Szeretnénk kérni a lelkes és önkéntes gereblyézőket, hogy a lakótelepek zöld felületein ne képezzenek kupacokat, mert azt a kerti traktor már nem tudja felszívni és kézi erővel kell autóra pakolni. Ha mindenképpen szeretnék eltüntetni a leveleket, gyűjtsék azokat "big bag" zsákokba, amiket akár társaságunk is szívesen rendelkezésükre bocsát.

Magántulajdonú ingatlanok esetében javasoljuk, aki teheti, komposztálja a faleveleket vagy éljen a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés lehetőségével! Október 28. és 29. lesz az első hétvége, amikor a zöldhulladék a közterületekre helyezhető.