A Szolgáltató Város
2017. július 17. Több blog
 
Hangolunk az utcazenére
Szerdán kezdetét veszi a Veszprémi Utcazene Fesztivál.
Komoly szervezési előkészületeket jelent ez a rendezvény a mi részünkről is, így hát időben nekiláttunk.
120 darab 240 literes gyűjtőedény kerül ki a fesztivál területére és elkezdtük a zöldfelületek állapotának fotódokumentációs felmérését is, a későbbiekben felmerülő zöldkár-elhárítási munkák igényléséhez. Az idei évben is dolgoznak majd kollégáink éjszakai műszakban, akik folyamatosan végeznek zsákos gyűjtést az esték során annak érdekében, hogy könnyebb legyen kezelni a folyamatosan halmozódó hulladékot. A kukásautók és a kis teherautók mindig reggel szállítják majd el az összegyűjtött hulladékokat.
 
Külön örömünkre szolgál a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola tanulóinak bekapcsolódása az előkészületekbe. A kilenc tanuló nálunk tölti szakmai gyakorlatát, tanulói szerződés köti őket társaságunkhoz. Nagyszerű fiatalok, akik kenik – vágják a belvárosi zöldfelületeink növényfajtáit, lelkesen metszik a levendulát, vágják a sarjakat, kapálják a murvás utakat és gyűjtik a hulladékot. (A fotón a diákok munka közben)
 
Első alkalommal lesz standja társaságunknak a fesztivál idején, ahol a kukadekorációs pályázat nyertesei által megvalósított remekek díszítik majd a közterületet! Lesz gyerekszínező és még jó néhány érdekesség. Találkozzunk szerdán, a nyitónapon 17.00 órától!